Page 1 of 1

[Solved] Spell checker "red wriggly lines"

PostPosted: Sun Apr 15, 2018 9:10 pm
by coppens1
OpenOffice 130418 XPSpellcheck Dict not working

Dear fellow OpenOffice users, I installed Open Office 4.1.0 on my stand alone Dell Desktop with Windows XP, with no internet access.

I tried to use John_Ha's procedure but my C: has no file
C:\Users\xxxxxx\AppData\Roaming\OpenOffice\4\user. I notice the procedure is for Windows 7. Windows 8 and Windows 10. But I have XP.

What do you suggest?

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

PostPosted: Sun Apr 15, 2018 9:13 pm
by RoryOF
Quick and dirty, works almost every time:

Rename your OO User profile:
shutdown OpenOffice and then open any folder. In the address bar near the top enter
%appdata%\openoffice\4\
That should take you to a folder containing a folder called user. Rename that to user_old and restart OpenOffice. You should get the registration screen. This cures almost all spellcheck problems.

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

PostPosted: Sun Apr 15, 2018 9:33 pm
by coppens1
Thank you, RoryOF. Sorry, I don't know what you mean by "Rename your OO User profile". Can you tell me more?

I see some other directions in your message. I will try the directions you gave me today, and let you know later. I am hampered by not having internet at home. JC

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

PostPosted: Sun Apr 15, 2018 9:54 pm
by RoryOF
I have given you the instructions on how to rename your OO user profile.

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

PostPosted: Sun Apr 15, 2018 11:37 pm
by Bill
coppens1 wrote:Thank you, RoryOF. Sorry, I don't know what you mean by "Rename your OO User profile". Can you tell me more?

The colon after "Rename your OO User profile:" means that what follows the colon explains how to rename your user profile. Is there something in those instructions that you don't understand?

Colon

Re: Spell checker "red wriggly lines"

PostPosted: Mon Apr 16, 2018 6:41 pm
by coppens1
RoryOFSun 160418 Did not work

Dear RoryOFSun, thanks for your help so far! I followed the directions, it didn't work. When I reopened OpenOffice, I got the following error message:

Error loading BASIC of document file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Application%20Data/OpenOffice/4/user/basic/script.xlc/:

General Error
General input/output error.

Remember that I have Open Office 4.1.0, which was installed manually, not downloaded from the website.
What else can we try?

Re: Spell checker "red wriggly lines"

PostPosted: Mon Apr 16, 2018 9:42 pm
by Hagar Delest

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

PostPosted: Tue Apr 17, 2018 11:04 pm
by coppens1
Hagar Delest RoryOFSun 170418 Problem Solved

Dear Rory and Hagar, because of user accounts, etc., I had to do the 'user_old' routine several times, and click the error messages, but it all appears to be working now.

thanks for your help. JC
:D