Installation

Issues with installing under all versions of MS Windows

Installation

Postby pcollins » Thu Sep 07, 2017 5:34 pm

I have installed new version 4.1.3 but I am not sure if it has worked. A message came up to say that the installation had not completed. However, I have an icon for 4.1.3 on my desktop as well as the old icon for version 4. I am not very computer literate and not sure whether to use the new version or not
Open Office 4 on Windows 8
pcollins
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 07, 2017 5:26 pm

Re: Installation

Postby RoryOF » Thu Sep 07, 2017 5:43 pm

If in any doubt, reinstall.
Apache OpenOffice 4.1.4 on Xubuntu 16.04.03 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 25509
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation

Postby pcollins » Thu Sep 07, 2017 6:55 pm

RoryOF wrote:If in any doubt, reinstall.

I did try to re-install and it came up with the same message so not sure what's happened
Open Office 4 on Windows 8
pcollins
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 07, 2017 5:26 pm

Re: Installation

Postby RoryOF » Thu Sep 07, 2017 7:00 pm

Was there any other information in the message?
Apache OpenOffice 4.1.4 on Xubuntu 16.04.03 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 25509
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation

Postby KristopherB » Mon Oct 30, 2017 1:59 pm

Reinstalled! It worked tho :)
My collegue from work told me that he also did it and it sorted out! :D
Last edited by RoryOF on Mon Nov 06, 2017 12:28 pm, edited 3 times in total.
Reason: Commercial link removed [RoryOF, Moderator]
OpenOffice 3.1 on Windows Vista
KristopherB
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 30, 2017 12:03 pm

Re: Installation

Postby Lesley_Vos » Wed Nov 01, 2017 2:04 pm

Well, I would delete all old versions before installing a new one... not super-duper computer literate, either, :oops: but I think it could work (often had the same problem with my smartphone updates - didn't work when I tried to simply update the old version, but installation from scratch helped)
OpenOffice 4.1.4 on Windows 8
User avatar
Lesley_Vos
 
Posts: 12
Joined: Wed Oct 25, 2017 11:32 am
Location: Chicago, IL

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 12:17 pm

I've got the same situation, when I update from 4.1.3 to 4.1.4, computer always ask me the "openoffice412.msi" file address, but could not found it! How to press this situation? I've download and re-install openoffice 4.1.4; the same ask too!@~@
By the way, anyone knows about the contact phone number in Taiwan of Openoffice(or Apache)? TKS!
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm

Re: Installation

Postby RoryOF » Mon Nov 06, 2017 12:27 pm

As OpenOffice is a free download there is no telephone support. Support is provided on the Forum by volunteers in their own time on a pro bono basis.


If you are using Windows and the installed browser (Internet Explorer?) to download, it is probable that Internet Explorer has renamed the downloaded file. If so, that file should be renamed to .exe; then double clicking it ought install OpenOffice automatically.
Apache OpenOffice 4.1.4 on Xubuntu 16.04.03 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 25509
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 12:29 pm

I've got same situation that computer always ask the "Openoffice413.msi" file address! and could not found it therefore unstallation terminated! Original Openoffice 4.1.3 could not run it either!!!

I've try to direct download openoffice4.1.4 and intall it but the same ask the "Openoffice413.msi" file address, can not install openoffice either.

By the way, anyone who knows the contact phone number of Openoffice(or Apache) in Taiwan, Thanks a lot!
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 12:32 pm

no renamed the download attached filename, ".exe" right!
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm

Re: Installation

Postby RoryOF » Mon Nov 06, 2017 1:16 pm

What is the name of the file you are trying to install?
Apache OpenOffice 4.1.4 on Xubuntu 16.04.03 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 25509
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 2:31 pm

Thank you RoryOF help me to deal with this problem!

"C:\Users\user\Desktop\OpenOffice 4.1.3 (en-US) Installation Files\", always ask, but can't found the file! If enter "cancel" button, the installation terminated!@~@

The error window shows the message: "Openoffice413.msi file can not found!"
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm

Re: Installation

Postby DiGro » Mon Nov 06, 2017 2:41 pm

On Windows the file "Openoffice413.msi" should have been placed on the Desktop in the directory OpenOffice 4.1.3 (<language>) Installation Files.

Most Windows users , including yours truely in the past, delete that folder once AOo is installed.

Possible solution:
download 4.1.3 again and unpack to the Desktop.
That should place "Openoffice413.msi" in the right spot again.

Try again to install 4.1.4

The installation of 4.1.4 will take care of deleting the Installation-folder from 4.1.3 for you. It now should find the Openoffice413.msi
Last edited by DiGro on Mon Nov 06, 2017 2:49 pm, edited 1 time in total.
____________
DiGro

AOO 4.1.4 on Windows 10. Scanned with ZIGGO Extended security (F-Secure)
User avatar
DiGro
 
Posts: 59
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:31 am
Location: Hoorn NH, The Netherlands

Re: Installation

Postby RoryOF » Mon Nov 06, 2017 2:45 pm

The .msi file should be inside that folder of unpacked files, at the top level of it.

I don't understand why you are messing with this folder - it is normally sufficient to double click the downloaded file, which should have a name similar to Apache_OpenOffice_4.1.4_Win_x86_install_en-US.exe; this should then start to install; you may have to make a few choices during the install process.
Apache OpenOffice 4.1.4 on Xubuntu 16.04.03 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 25509
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation

Postby DiGro » Mon Nov 06, 2017 2:48 pm

RoryOF,

that is correct.

The Installation-folder however is, after installation, of no further use, except for updating, and "clutters" the desktop.
That being probably the reason for users to remove it
____________
DiGro

AOO 4.1.4 on Windows 10. Scanned with ZIGGO Extended security (F-Secure)
User avatar
DiGro
 
Posts: 59
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:31 am
Location: Hoorn NH, The Netherlands

Re: Installation

Postby DiGro » Mon Nov 06, 2017 3:03 pm

Ok, I've just checked the way to put Openoffice413.msi in the right spot again.

First download the appropiate version 4.1.3 of AOo

This should be an .exe file that you can double-clcik to activate.
For instance Apache_OpenOffice_4.1.3_Win_x86_install_nl.exe for the Dutch version.

Double clicking will activate the installation.
During installation the files for the installation will be placed in the directory C:\Users\user\Desktop\OpenOffice 4.1.3 (<language>) Installation Files\

After creating that directory and putting the files there installation will stop.

You will see a dialog that asks you to continue the installation wizard if you want.
You can safely decline, since the files for 4.1.3 we want are already in the right spot and there is no need to further install.

Now you can try again to install 4.1.4.
It should find the file Openoffice413.msi now
____________
DiGro

AOO 4.1.4 on Windows 10. Scanned with ZIGGO Extended security (F-Secure)
User avatar
DiGro
 
Posts: 59
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:31 am
Location: Hoorn NH, The Netherlands

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 3:31 pm

The error window shows the following messages:

"The file 'C:\Users\user\Desktop\OpenOffice 4.1.3(zh-TW)Installation Files\openoffice413.msi' is not a valid installation package for the product OpenOffice 4.1.3. Try to find the installation package 'openoffice413.msi' in a folder from which you can install the product OpenOffice 4.1.3."

(Like tongue-twister)@~@
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm

Re: Installation

Postby RoryOF » Mon Nov 06, 2017 3:38 pm

Sitting beside that .msi file I think there should be an setup.exe; try running that.
Apache OpenOffice 4.1.4 on Xubuntu 16.04.03 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 25509
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 3:54 pm

I've tried the step to run the setup.exe in the same folder of openoffice413.msi by your advice...sorry, the same result. @~@

Apache....why you persecute me!!!....If I had known earlier not go updating ver. 4.1.4...won't jam in here...@~@
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm

Re: Installation

Postby RoryOF » Mon Nov 06, 2017 3:58 pm

I have a vague memory that some Windows update has changed the msiexec.exe file or its settings. You may find a hint on a Windows forum.
Apache OpenOffice 4.1.4 on Xubuntu 16.04.03 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 25509
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 4:06 pm

Thank You RoryOF. I agree that may be the Old version of Openoffice not clear up complete in my computer. but I have a doubt: why the installation of openoffice is so difficult? Is it necessary? ??

And Thank you DiGro too! ^_^
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm

Re: Installation

Postby cchris868 » Mon Nov 06, 2017 8:29 pm

Good News!

I've repaired Openoffice, Because it need the en-US openoffice413.msi! @~@

Thanks Your help! ^_^
Original openoffice 4.1.3
cchris868
 
Posts: 11
Joined: Mon Nov 06, 2017 12:09 pm


Return to MS Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests