[Solved] OO3 Install error: 1316

Issues with installing under all versions of MS Windows

[Solved] OO3 Install error: 1316

Postby HitByLife » Mon Oct 13, 2008 6:32 pm

I get the following error when trying to install OpenOffice 3.0 (released today):
Error 1316. A network error occurred while attempting to read from the file C:\Windows\Installer\openofficeorg30.msi


I get almost to the end of the installation when it is halted by the above error message and installation aborts.

Does anyone have any ideas?

I'm on Windows Vista, service pack 1.
Attachments
install_error_OO3.png
Last edited by HitByLife on Mon Oct 13, 2008 8:46 pm, edited 1 time in total.
OOo 3.0.X on MS Windows Vista
HitByLife
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 13, 2008 6:19 pm

Re: OO3 Install error: 1316

Postby hol.sten » Mon Oct 13, 2008 6:49 pm

HitByLife wrote:Does anyone have any ideas?

You're not the first with this error!Look at this "solved" thread: viewtopic.php?f=15&t=6765
OOo 3.2.0 on Ubuntu 10.04 • OOo 3.2.1 on Windows 7 64-bit and MS Windows XP
hol.sten
Volunteer
 
Posts: 491
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:31 am
Location: Hamburg, Germany

Re: OO3 Install error: 1316

Postby HitByLife » Mon Oct 13, 2008 7:15 pm

Maybe not, still there are a few differences:

1. I currently do not have any previous version of OpenOffice installed
2. I am trying to install OpenOffice 3, not 2.14

I have used programs like CCleaner and Revo uninstaller to check whether there are any OO leftovers on my computer, there seems to be none. I also downloaded the Windows Installer CleanUp Utility, cited in a cross-thread, but when attempting to use it, it says it's a cleaner for Microsoft Office, so I did not use it.

I did have version 2.x of OO installed before, so maybe I'll attempt to install it again and see if that will do the trick and let me install OO3.
OOo 3.0.X on MS Windows Vista
HitByLife
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 13, 2008 6:19 pm

Re: OO3 Install error: 1316

Postby hol.sten » Mon Oct 13, 2008 7:20 pm

HitByLife wrote:I did have version 2.x of OO installed before, so maybe I'll attempt to install it again and see if that will do the trick and let me install OO3.

This error seems to occur after older versions had been installed: http://www.oooforum.org/forum/viewtopic ... light=1316
OOo 3.2.0 on Ubuntu 10.04 • OOo 3.2.1 on Windows 7 64-bit and MS Windows XP
hol.sten
Volunteer
 
Posts: 491
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:31 am
Location: Hamburg, Germany

Re: OO3 Install error: 1316

Postby HitByLife » Mon Oct 13, 2008 8:15 pm

Hm, just downloaded 2.4.1 from FileHippo.com, I cannot install it. It says I have a newer version on of OO installed and that I must uninstall it first. A newer version is nowhere to be found, though, so I wouldn't know how to uninstall it.
OOo 3.0.X on MS Windows Vista
HitByLife
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 13, 2008 6:19 pm

Re: OO3 Install error: 1316

Postby HitByLife » Mon Oct 13, 2008 8:18 pm

hol.sten wrote:This error seems to occur after older versions had been installed: http://www.oooforum.org/forum/viewtopic ... light=1316


Hm, I don't see how the Windows utility should be better at cleaning up than CCleaner or Revo uninstaller, but maybe I'll give it a try.
OOo 3.0.X on MS Windows Vista
HitByLife
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 13, 2008 6:19 pm

Re: OO3 Install error: 1316

Postby HitByLife » Mon Oct 13, 2008 8:32 pm

HitByLife wrote:Hm, I don't see how the Windows utility should be better at cleaning up than CCleaner or Revo uninstaller, but maybe I'll give it a try.


But, I'll be d%#ned, it worked. The Windows Installer CleanUp Utility (http://support.microsoft.com/kb/290301) really did the trick, it found something remaining from an older OO installation that none of the other apps I have used did. So, I stand corrected.

OO3 successfully installed, issue solved.
OOo 3.0.X on MS Windows Vista
HitByLife
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 13, 2008 6:19 pm


Return to MS Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests