[Solved] Spell checker "red wriggly lines"

Issues with installing under all versions of MS Windows

[Solved] Spell checker "red wriggly lines"

Postby coppens1 » Sun Apr 15, 2018 9:10 pm

OpenOffice 130418 XPSpellcheck Dict not working

Dear fellow OpenOffice users, I installed Open Office 4.1.0 on my stand alone Dell Desktop with Windows XP, with no internet access.

I tried to use John_Ha's procedure but my C: has no file
C:\Users\xxxxxx\AppData\Roaming\OpenOffice\4\user. I notice the procedure is for Windows 7. Windows 8 and Windows 10. But I have XP.

What do you suggest?
Last edited by Hagar Delest on Wed Apr 18, 2018 8:00 am, edited 1 time in total.
Reason: tagged solved
OpenOffice 3.1 on Windows XP
coppens1
 
Posts: 13
Joined: Fri Oct 22, 2010 4:26 pm

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

Postby RoryOF » Sun Apr 15, 2018 9:13 pm

Quick and dirty, works almost every time:

Rename your OO User profile:
shutdown OpenOffice and then open any folder. In the address bar near the top enter
%appdata%\openoffice\4\
That should take you to a folder containing a folder called user. Rename that to user_old and restart OpenOffice. You should get the registration screen. This cures almost all spellcheck problems.
Apache OpenOffice 4.1.5 on Xubuntu 18.04 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 27185
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

Postby coppens1 » Sun Apr 15, 2018 9:33 pm

Thank you, RoryOF. Sorry, I don't know what you mean by "Rename your OO User profile". Can you tell me more?

I see some other directions in your message. I will try the directions you gave me today, and let you know later. I am hampered by not having internet at home. JC
OpenOffice 3.1 on Windows XP
coppens1
 
Posts: 13
Joined: Fri Oct 22, 2010 4:26 pm

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

Postby RoryOF » Sun Apr 15, 2018 9:54 pm

I have given you the instructions on how to rename your OO user profile.
Apache OpenOffice 4.1.5 on Xubuntu 18.04 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
14 October 2016 was Pooh's 90th birthday
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 27185
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

Postby Bill » Sun Apr 15, 2018 11:37 pm

coppens1 wrote:Thank you, RoryOF. Sorry, I don't know what you mean by "Rename your OO User profile". Can you tell me more?

The colon after "Rename your OO User profile:" means that what follows the colon explains how to rename your user profile. Is there something in those instructions that you don't understand?

Colon
AOO 4.1.5 and LO 6.0.3.2 on Manjaro MATE
Bill
Volunteer
 
Posts: 6815
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Spell checker "red wriggly lines"

Postby coppens1 » Mon Apr 16, 2018 6:41 pm

RoryOFSun 160418 Did not work

Dear RoryOFSun, thanks for your help so far! I followed the directions, it didn't work. When I reopened OpenOffice, I got the following error message:

Error loading BASIC of document file:///C:/Documents%20and%20Settings/admin/Application%20Data/OpenOffice/4/user/basic/script.xlc/:

General Error
General input/output error.

Remember that I have Open Office 4.1.0, which was installed manually, not downloaded from the website.
What else can we try?
OpenOffice 3.1 on Windows XP
coppens1
 
Posts: 13
Joined: Fri Oct 22, 2010 4:26 pm

Re: Spell checker "red wriggly lines"

Postby Hagar Delest » Mon Apr 16, 2018 9:42 pm

AOO 4.1.5 on Xubuntu 18.04 and on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28204
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AO

Postby coppens1 » Tue Apr 17, 2018 11:04 pm

Hagar Delest RoryOFSun 170418 Problem Solved

Dear Rory and Hagar, because of user accounts, etc., I had to do the 'user_old' routine several times, and click the error messages, but it all appears to be working now.

thanks for your help. JC
:D
OpenOffice 3.1 on Windows XP
coppens1
 
Posts: 13
Joined: Fri Oct 22, 2010 4:26 pm


Return to MS Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests