Page 1 of 1

[Issue] AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 10:26 pm
by charlie.it
Can anyone test this macro inserted as autoexec in a Base file?
With version 4.1.5 for Mac, it crashes Base at each boot.
With version 4.1.3 for Mac it works regularly.
Code: Select all   Expand viewCollapse view
REM  *****  BASIC  *****
Sub autoexec
Dim InteractionHandler As Object
InteractionHandler = createUnoService("com.sun.star.sdb.InteractionHandler")
ThisDatabaseDocument.CurrentController.connect("","")
ThisDatabaseDocument.FormDocuments.getByName ( "Formulario1" ).open
End Sub


Issue reported by a user on the Italian forum: https://forum.openoffice.org/it/forum/v ... 773#p47838

Re: AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 10:38 pm
by Villeroy
Works fine with AOO 4.1.5 on Linux (Ubuntu 64 bit)

Re: AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 10:43 pm
by charlie.it
Thank you, I think it's a Mac problem. I'm trying with windows 7 now.

Re: AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 10:50 pm
by charlie.it
Works fine with AOO 4.1.5 on Windows 7.

Re: AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 11:07 pm
by charlie.it

Re: [Issue] AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Thu Jan 11, 2018 9:20 am
by charlie.it
Has no other Mac user verified this issue?

Re: [Issue] AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Wed Oct 31, 2018 10:05 am
by Mikelkel
Hi all
I had a look on the reported bug (https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=127646)
It seems nothing was done to fix this issue
Anybody found a way to bypass this bug ?
Thanks

Re: [Issue] AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Thu Nov 01, 2018 10:45 am
by charlie.it
No news, the problem is also present in development version 4.1.6!
https://forum.openoffice.org/en/forum/v ... 16&t=95714

Re: [Issue] AOO 4.1.5 Mac: Base crashes with macro autoexec

PostPosted: Sun Nov 11, 2018 4:20 pm
by charlie.it
Confirm the issue with 4.1.6 RC !