Problems with manual save of database

Discuss the database features

Problems with manual save of database

Postby dreamquartz » Sat Sep 09, 2017 6:46 am

Hi All,

Is there anyone experiencing the same thing as me?
I run:
- Ubuntu 16.04
- LO 5.4.0.3
- HSQLDB 2.3.4

When working on a database, I save manually a lot, to be on the safe side.
Lately, LO is hangs frequently when doing so.
Save can be pressed, and stays pressed, screen greys out, and that is it.
The only way to continue is to 'X' the program (top bar, left button). Choice is either Wait or Force Quit. Wait does not do anything, but Force Quit will close all.
Now the program is closed, but incorrectly, so there will be document recovery needed.

Did not change anything for a while, so what could be the issue?
Any thoughts?

Dream
09/10/2017; Note: Re-opened issue after comments Villeroy.
Last edited by dreamquartz on Sun Sep 10, 2017 8:25 pm, edited 2 times in total.
LO 5.x and OO 4.x on Windows 7 PRO & Ubuntu 16.04 LTS.
dreamquartz
 
Posts: 606
Joined: Mon May 30, 2011 4:02 am

Re: Problems with manual save of database

Postby dreamquartz » Sun Sep 10, 2017 8:06 am

It appears that my Encryption program (VeraCrypt) is causing this issue once a while.
LO 5.x and OO 4.x on Windows 7 PRO & Ubuntu 16.04 LTS.
dreamquartz
 
Posts: 606
Joined: Mon May 30, 2011 4:02 am

Re: [SOLVED] Problems with manual save of database

Postby Villeroy » Sun Sep 10, 2017 12:24 pm

Same versions of same software here, except VeraCrypt which I don't have installed. I used to know this problem with LO 5.3 but since I installed LO5.4 the problem did not occur anymore.
What makes you think that VeraCrypt has something to do with it?
Please, edit this topic's initial post and add "[Solved]" to the subject line if your problem has been solved.
Ubuntu 16.04, OpenOffice 4.x & LibreOffice 5.x
User avatar
Villeroy
Volunteer
 
Posts: 24590
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:35 am
Location: Germany

Re: [SOLVED] Problems with manual save of database

Postby dreamquartz » Sun Sep 10, 2017 8:22 pm

I am running LO5.4 and VeraCrypt1.21. You made me re-assess the issue. As far as I know, the moment it happens, I close and open VeraCrypt, and I am OK. However, today, I had to shutdown the computer, and reboot, to solve it.
There is therefore more going on, by the looks of it.

Dream
LO 5.x and OO 4.x on Windows 7 PRO & Ubuntu 16.04 LTS.
dreamquartz
 
Posts: 606
Joined: Mon May 30, 2011 4:02 am


Return to Base

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests