Page 1 of 1

[Issue] Draw dimension line bug

PostPosted: Tue Mar 30, 2021 2:19 pm
by miasma.gajs
Windows 10, OOv4.1.7
OpenOffice Draw, Drawing scale 1:50, Units = millimetre
Dimension line - draw horizontal line, any dimension.
Select line > right-click > "Position and Size..."
Note that the Width field reflects the text shown on the dimension line

Change Width to a sub-metre value - e.g. 590 - > OK

Go back in to "Position and Size..." and note Width has been changed to some other value (e.g. 1,760 mm) although dimension line text still "590 mm".

It goes downhill from there.

Does not happen with "normal" lines, seems specific to Dimension lines.

Can anyone corroborate, or correct me, please?

Re: Draw dimension line bug

PostPosted: Tue Mar 30, 2021 2:44 pm
by Hagar Delest
Seems to work fine with LO 7.0 on my Windows 10 machine.
See below.

Re: Draw dimension line bug

PostPosted: Tue Mar 30, 2021 3:32 pm
by Villeroy
I can reproduce it with LO 7.1. See attachment. The properties dialog reports 2.134,50 mm for the 590 mm line.

Re: Draw dimension line bug

PostPosted: Tue Mar 30, 2021 7:05 pm
by Hagar Delest
I stand corrected, I had not set the scale to 1:50.
Same on LO 7.0.
There is a limit at 1,750 from which it behaves correctly above.

Re: Draw dimension line bug

PostPosted: Wed Mar 31, 2021 9:20 am
by Villeroy

Re: [Issue] Draw dimension line bug

PostPosted: Wed Mar 31, 2021 11:30 am
by miasma.gajs
Thanks a lot, Villeroy and Hagar.