Page 1 of 1

[Solved+Issue] 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 12:07 am
by OOGeek
Upgraded to RC1 and spell checker not working due to no dics installed - how can I add it?

thanks :fist:

Re: 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 2:20 am
by franx
Maybe
Bug 36285 - LibO 3.4 beta1 – No available language modules, spell check is impossible

[Sorry, should be:]
Bug 37195 - Dictionary access lost after LibO upgrade

If Menu Tools > Options > Language Settings > Writing Aids
'Available language modules'
is empty:
Please try my workaround, described in Bug 36285 37195 - Comment #28 [2011-06-24]

Re: 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 2:25 am
by OOGeek
Okay, here the solution:

Updating over 3.4.1 resulted in no spell checker working - apparently nothing installed (no check marks in Options/Language/)
to fix it - we had that already in broken file associations (sigh)

uninstall LO, delete folders in user/AppData and Program Files x86, run CCleaner to remove registry keys, reboot, install LO 3.4.2 RC1 again and all will be well.

Looks to me the Win7 setup is quite hampered a bit...

Re: 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 2:49 am
by OOGeek
Uuuh, there is more to it, unfortunately!
Guess what - try LO from an normal user account (non admin) and NO spell checker working!

Long story short LO must run as admin or .. u guess it - what a real mess!

Re: 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 3:10 am
by franx
I still guess it's the 'configmgr.ini' bug.

Re: 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 5:02 am
by OOGeek
franx wrote:I still guess it's the 'configmgr.ini' bug.


you mean I can fix that myself? - haven't found a useful link yet

Re: 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 7:19 am
by franx
Workaround:
Replacing the obsolete 'configmgr.ini' (user profile) [1]
with the new 'configmgr.ini' (from program) [2].

[1] Path:
'...\<LibO-342>\3\user\extensions\bundled\registry\com.sun.star.comp.deployment.configuration.PackageRegistryBackend\'

[2] Path: '...\Program_Files\<LibO_342>\share\prereg\bundled\registry\com.sun.star.comp.deployment.configuration.PackageRegistryBackend\'

More detailed:
Bug 37195 - Dictionary access lost after LibO upgrade
e.g.:

If
Attachment 48214 Details for Bug 37195 - Screenshot 1: No available language modules
https://bugs.freedesktop.org/attachment ... ction=edit

Then
Comment #28
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=37195#c28
Comment #24
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=37195#c24
.

Re: 3.4.2 RC1 no dics installed Win7

PostPosted: Tue Jul 19, 2011 7:56 am
by OOGeek
yep, that did the trick!

I copied the .ini file from "Program Files (x86)....." to the affected user's profile overwriting that .ini file in there - speller seems to work now!

thanks a bunch!


edit: not sure how to mark this topic as SOLVED