[Solved] Impress quitting on trying to load embedded video

Discuss the presentation application

[Solved] Impress quitting on trying to load embedded video

Postby rothwell.j@gmail.com » Wed Apr 03, 2019 3:07 pm

I have an Impress presentation that includes an embedded video on slide 2. It has been working under Apache OpenOffice 4.1.6 and Mac OS X 10.14.4 until yesterday. Since then, when trying to open the presentation it loads the first page, but on trying to get the thumbnail for the second page, the whole application crashes. I have tried going back to previous versions of the presentation with time machine, but there has been embedded video on that slide from the beginning.

a) is there some way around this?
b) is there a way to open the presentation in a different program to delete the embedded video and then start using it again in Impress?

I can attach the file here, if that would be helpful.
Last edited by rothwell.j@gmail.com on Thu Apr 04, 2019 11:47 am, edited 2 times in total.
Apache OpenOffice 4.1.6 on MacOS 10.14
rothwell.j@gmail.com
 
Posts: 6
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:01 pm

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby UnklDonald418 » Wed Apr 03, 2019 5:15 pm

Please upload the .odp file. We can see if we have the same issue here or maybe remove the offending video or slide.
If your problem has been solved, please edit this topic's initial post and add "[Solved]" to the beginning of the subject line
Apache OpenOffice 4.1.6 & LibreOffice 6.1.5.2 - Windows 10 Professional
UnklDonald418
Volunteer
 
Posts: 1200
Joined: Wed Jun 24, 2015 12:56 am
Location: Colorado, USA

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby rothwell.j@gmail.com » Wed Apr 03, 2019 9:06 pm

Here's the file as requested.

Filler text as there's a minimum character count. Filler text as there's a minimum character count. Filler text as there's a minimum character count. Filler text as there's a minimum character count. Filler text as there's a minimum character count. Filler text as there's a minimum character count.
Apache OpenOffice 4.1.6 on MacOS 10.14
rothwell.j@gmail.com
 
Posts: 6
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:01 pm

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby rothwell.j@gmail.com » Wed Apr 03, 2019 9:16 pm

I seem to be having difficulty with "upload file". I click in the text box, add the file (even tried removing spaces from its name), click "Add the File" and it clears the text box and sends me back to the message editor. Any idea what I'm doing incorrectly?
Apache OpenOffice 4.1.6 on MacOS 10.14
rothwell.j@gmail.com
 
Posts: 6
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:01 pm

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby rothwell.j@gmail.com » Wed Apr 03, 2019 9:51 pm

Trying again from home.
EDIT: Nope. I still don't see it as attached.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Apache OpenOffice 4.1.6 on MacOS 10.14
rothwell.j@gmail.com
 
Posts: 6
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:01 pm

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby RoryOF » Wed Apr 03, 2019 10:05 pm

Click on the "Upload attachment" tab. Then click on the "Choose file" button. A file manger window will open, allowing tyou to navigate to and select the target file. If you wish, enter a comment or description in the file comment window (not always necessary). Then click on the "Add the file" button and conclude your posting.
Apache OpenOffice 4.1.6 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29290
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby UnklDonald418 » Wed Apr 03, 2019 10:30 pm

The maximum file size for uploads to this Forum is 128K. Impress files are often much larger than that. An alternative is to upload it to MediaFire or DropBox and provide us with a link.
If your problem has been solved, please edit this topic's initial post and add "[Solved]" to the beginning of the subject line
Apache OpenOffice 4.1.6 & LibreOffice 6.1.5.2 - Windows 10 Professional
UnklDonald418
Volunteer
 
Posts: 1200
Joined: Wed Jun 24, 2015 12:56 am
Location: Colorado, USA

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby rothwell.j@gmail.com » Thu Apr 04, 2019 12:30 am

Ok, lets try this Dropbox link.
Apache OpenOffice 4.1.6 on MacOS 10.14
rothwell.j@gmail.com
 
Posts: 6
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:01 pm

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby UnklDonald418 » Thu Apr 04, 2019 4:57 am

If your problem has been solved, please edit this topic's initial post and add "[Solved]" to the beginning of the subject line
Apache OpenOffice 4.1.6 & LibreOffice 6.1.5.2 - Windows 10 Professional
UnklDonald418
Volunteer
 
Posts: 1200
Joined: Wed Jun 24, 2015 12:56 am
Location: Colorado, USA

Re: Impress quitting on trying to load a page w/ embedded vi

Postby rothwell.j@gmail.com » Thu Apr 04, 2019 11:46 am

That worked, thank you very much.
Apache OpenOffice 4.1.6 on MacOS 10.14
rothwell.j@gmail.com
 
Posts: 6
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:01 pm


Return to Impress

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests