Page 1 of 1

[Solved] Impress 4.1.6 Invalid Format - Video

PostPosted: Fri Jan 11, 2019 9:57 am
by jolo100
I have a .mp4 video that I want to embed into an Impress presentation.
The video runs fine in Microsoft Media Player as well as VLC.
My problem is that when I try to insert using Insert Movie and Sound, I get an error window telling me that
The format of the selected file is not supported.

I looked in the help and couldn't find a list of what IS supported.

Can anyone please help me.
Than you for your time and expertise. :D

Re: Impress 4.1.6 Invalid Formnat - Video

PostPosted: Fri Jan 11, 2019 11:54 pm
by jolo100
Is it bizarre to reply to ones own question. :roll:

But I got Impress to work when I took the MP4 and converted it to a .avi file. Then Impress imported it and played it perfectly. I used a online video format converter and it came out perfectly.

I will say to developers that I hope that MP4 gets included especially since I would think that it might be the most popular format for many platforms.
I also would recommend that the online help of Impress mentions the acceptable Video formats, it just said that they should work.

However, I'm delighted that converting the format from MP4 to AVI worked.

Thanks,
Jon :super:

Re: [Solved] Impress 4.1.6 Invalid Format - Video

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 2:13 pm
by John_Ha
Had you bothered to search you would have found [Tutorial] Which video formats does AOO support? just a few threads below your post. You might even have tried using Help which tells you.

See Survival Guide for the forum

Re: [Solved] Impress 4.1.6 Invalid Format - Video

PostPosted: Sun Jan 13, 2019 8:56 pm
by jolo100
And you would have saved a lot of time by not adding your obnoxious post that helps no one.

Re: [Solved] Impress 4.1.6 Invalid Format - Video

PostPosted: Mon Jan 14, 2019 2:08 am
by John_Ha
On the contrary. I hoped to educate you so you don't waste responder's time in future. See Survival Guide for the forum