[Issue] Direction of radial gradients in Impress 2.4

Discuss the presentation application

[Issue] Direction of radial gradients in Impress 2.4

Postby cj0010 » Fri May 23, 2008 2:23 pm

Hello everybody,

there seems to be bug in Impress 2.4 with the direction of radial gradients. When I use a radial gradient, e.g. the predefined "Radial green/black" gradient, as page background or object area, it appears with a black center that becomes green to the outward. So far so good. However, when I now switch to slide show (F5), I see the exact opposite (green center becoming black to the outward). Is this a bug, or wrong setting somewhere? I searched "Issue tracking" but found nothing. Interestingly, OO 3.0beta behaves correctly with the same gradient in edit mode and slide show. Does anybody have a workaround for 2.4, since I would prefer sticking with stable for now?

Best, cj0010

OO 2.4.0-12.8 and OO 3.0beta on Fedora 9
Last edited by Hagar Delest on Tue Jun 10, 2008 11:34 am, edited 2 times in total.
Reason: Tagged thread as Issue (link to a bug report).
cj0010
 
Posts: 5
Joined: Fri May 23, 2008 1:49 pm

Re: Direction of radial gradients in Impress 2.4 - bug?

Postby acknak » Fri May 23, 2008 5:31 pm

You're absolutely right; I see it as well.

Impress has huge problems with gradient settings; there are a ton of issues where it gets the gradient reversed, mostly coming back to this one: Issue 70102: impress interpretes gradient wrong in ppt import.

However, I don't see any issues that exactly match yours. You might take a look also, and if you still don't see it reported already, file a new issue.
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3

Re: Direction of radial gradients in Impress 2.4 - bug?

Postby Cambirder » Fri May 23, 2008 6:40 pm

Interestingly, I can't replicate this on my XP machine.
OOo 3.3 on Windows 7 & 3.2.1 on Mint 10
User avatar
Cambirder
Volunteer
 
Posts: 647
Joined: Thu Nov 22, 2007 1:01 am

Re: Direction of radial gradients in Impress 2.4 - bug?

Postby cj0010 » Sat May 24, 2008 12:06 pm

@acknack: The present issue has been reported earlier (http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=71367). It will be corrected for 3.0.

@Cambirder: You're right, I don't see this either on XP. Strange indeed.
cj0010
 
Posts: 5
Joined: Fri May 23, 2008 1:49 pm

Re: Direction of radial gradients in Impress 2.4 - bug?

Postby TheGurkha » Sat May 24, 2008 2:38 pm

I can't reproduce this with Sun OOo 2.4 on Ubuntu though.

 Edit: Nor do I see it with Mepis. 
Attachments
RadialTestUbuntuOOo2.4.png
Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn, LibreOffice Version: 4.3.3.2
Gurkha Welfare Trust
User avatar
TheGurkha
Volunteer
 
Posts: 6482
Joined: Thu Mar 13, 2008 12:13 pm
Location: North Wales, UK.

Re: Direction of radial gradients in Impress 2.4 - bug?

Postby acknak » Sat May 24, 2008 3:57 pm

@acknack: The present issue has been reported earlier...

Good catch! I missed that one.

However, I don't think that's the same bug. The description there says nothing about the gradient being reversed, and it was verified as happening with Windows as well, which this seems not to.

Something strange is going on if this bug affects some Linux distros and not others, when both are running the same OO.org code.

Maybe an interaction with the X server?

The Fedora people responsible for their OOo packages are very good. The best bet might be to post a report on http://bugzilla.redhat.com, and get their response.

Can someone do that? Leave a link here if you do.
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3

Re: Direction of radial gradients in Impress 2.4 - bug?

Postby cj0010 » Sat May 24, 2008 9:39 pm

Can someone do that? Leave a link here if you do.


I'll do it.

Done. https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=448234

Two screenshots to impress non-Fedora users ;)

normal.png
strange.png
cj0010
 
Posts: 5
Joined: Fri May 23, 2008 1:49 pm

Re: [Issue] Direction of radial gradients in Impress 2.4

Postby cj0010 » Sun May 25, 2008 1:15 pm

Workaround: Disabling hardware acceleration "solves" the problem (deselect Tools->Options->OpenOffice.org->View->Use hardware acceleration...).
cj0010
 
Posts: 5
Joined: Fri May 23, 2008 1:49 pm

Re: [Issue] Direction of radial gradients in Impress 2.4

Postby acknak » Sun May 25, 2008 9:15 pm

Nice! Works the same for me also.

Good catch!
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3


Return to Impress

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests