Sound on Impress slideshows

Discuss the presentation application

Sound on Impress slideshows

Postby roneljansen » Fri May 07, 2010 9:33 am

My Impress slideshows contain backgrounds, pictures, text as well as music (an important necessity to tell a story perfectly). When I forward these slideshows to friends (also using Openoffice), no one can hear the music. I have also tried to save it as a PowerPoint format, but that doesn't help either. What can I (and other users) do to make sure that the recipient receives the slideshow in exactly the same way as that it was created, including all the music (mp3's).
I am using Open Office 3.2 on Windows XP
Posts: 3
Joined: Thu Mar 25, 2010 1:17 pm

Re: Sound om Impress slideshows

Postby RoryOF » Fri May 07, 2010 9:52 am

The surest way is to use Powerpoint or get them to use OpenOffice. Sound does not transfer well (at all?) between Impress and Powerpoint or contrariwise.

 Edit: As far as I know, included sound and video are _linked_ in Impress, not embedded. My normal procedure for making a portable presentation including videos is to make a directory (folder) of the same name as the presentation, and include in it all the components for that presentation. Then I can just move that folder to laptop and all is well. 
Apache OpenOffice 4.1.2 on Xubuntu 15.10 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
User avatar
Posts: 19382
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Return to Impress

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests