Witam
LO 3.6.7, font Ubuntu. Problem objawia się tym, że systematycznie "rozstrzela" mi się jedna z czcionek. Wygląda to tak jak na załączonej grafice (słowa „ODZNACZAJĄCYCH” i „WARTOŚCI”). Kiedy piszę - problemu nie widać - pokazuje się on dopiero po zapisaniu dokumentu, lub po zapisaniu i ponownym otwarciu, lub po zmianie właściwości tekstu. Dzieje się tak zarówno w LO/PDF/na wydruku. Link do fontu: http://font.ubuntu.com/
Problem z fontem
Problem z fontem
- Załączniki
-
- problematyczna czcionka
- UBUNTU FONT.jpg (31.29 KiB) Przejrzano 1582 razy
LibreOffice 4.0.6
Re: Problem z fontem
W LO 4.1 działa bez zarzutu, więc to może błąd w linii 3.x? Spróbuj nowszej wersji.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Re: Problem z fontem
To samo miałem na LO 4.0.4 Portable... Ja wiem, że problemu od razu nie widać - tego fontu używam w trybie ciągłym z przerwami - i ten efekt pojawia się w kratkę - raz na kilka tygodni udaje mi się go zaobserwować. Jak kilka dni temu chciałem "sprowokować" LO do wystąpienia tego błędu (żeby napisać ten temat wcześniej) to jak na złość się nie udawało. Dziś otwieram dokument który jeszcze wczoraj był gotowy do druku a tu takie kwiatki...
LibreOffice 4.0.6