Szerző: editor » 2011. december 13., kedd 11:54
Közben mindkét példafile-om nagyon furcsa dolgokat csinál.
1) Egy hetvenoldalas kézikönyv, amiben legalább oldalanként van egy ábra. A meglévő ábrákhoz szerettem volna magyarázatot fűzni olyan módon, hogy kis piros ellipsziseket, nyilakat, szövegdobozokat rajzolok rájuk, akár úgy is, hogy lelógnak az ábráról. Ezt kiválóan megoldhatónak gondoltam úgy, hogy az eredeti ábrát stílussal keretbe foglalom, a keret a bekezdéshez van horgonyozva, és nincs szöveg-körbefolyatás, tehát egyetlen bekezdésvége jel van közel s távol. Ehhez a bekezdésvégéhez horgonyoznám a rajzi elemeimet is, így az ábra és a rárajzolt magyarázó jelek együtt mozognának.
2) Egy nulláról készített teszt dokumentum, amelyben csak szövegek és rajzelemek vannak. Ez kezdetben tökéletesen működött.
Nos, az 1-eskével, a hetvenoldalassal az történt, hogy bezártam, kinyitottam, és az összes rajz lepottyant (valójában felpottyant) a dokumentum elejére. Ott vannak egymás hegyén-hátán, mint a kiállításra váró képek, felstócolva, mindegyiknek az egyik éle érinti a dokumentum felső szélét.
A ketteskével is megtörtént az, hogy tili-tologatás során az egyik rajzelem egyszercsak kattinthatatlanná vált. Semmi nem volt felette, mégis érinthetetlen volt. Látszott, hogy a dokumentumban elhelyezett sok-sok bekezdésjel között van valahol a horgony, mert nyomogatva az entereket megmozdult lefelé, de nem lehetett sem kiválasztani, sem kezelni. Dokumentum ment, becsuk, kinyit, és ismét kezelhetővé vált a beragadt objektum.
LibreOffice 4.0 W7